Aplikace, bez kterých se na Androidu nebejdete

Už něco přes dva měsíce jsem majitelem G1, prvního telefonu s operačním systémem Android. Za tu dobu jsem si našel aplikace, které jsou nezbytné pro každodenní práci a teď jsem se rozhodl o svůj seznam podělit.

AppsInstaller

AppsInstaller umožňuje instalaci aplikací z paměťové karty – ideální pokud máte například zakoupený software (v ČR stále není dostupný placený obsah v Marketu)

CalWidget

Widget zobrazující události z kalendáře, dobře konfigurovatelná náhrada za ne příliš povedený systémový widget.

widgety od CurveFish

Malé widgety umožňující rychlé zapínání/vypínání WiFi, Bluetooth, zvonění atd, také mají widget pro rychlé změny podsvícení, ale to mam de facto pořád na minimu, takže tenhle konkrétní widget nepotřebuji. A mají hezký widget se stavem baterie (graficky znázorněná kapacita, napětí, teplota…).

Screebl

Naprosto geniální aplikace. Screebl se totiž snaží odhadnout, jestli s telefonem pracujete či nikoliv a podle toho bud prodlouží nebo naopak zkrátí timeout, po kterém se vypíná display. Odhaduje to na základě dat z akcelerometru a nutno říci, že to funguje až nečekaně dobře.

ConnectBot

SSH klient. Nemám, co bych dodal – dělá přesně to, co se od něj očekává.

K-9 Mail

Výborný mailový klient. K-9 je forkem původní Mail aplikace pro Android ale od té doby ušel dlouhou cestu. Vyzdvihl bych zejména dobře nastavitelné pohledy na složky.

Co mi na Androidu chybí?

V porovnání s Nokií nemá Android vestavěnou podporu pro “běžné” kancelářské formáty – PDF, XLS, DOC… Existují placené aplikace, ale ty si člověk v terénu nestáhne právě kvůli chybějící podpoře v Marketu. Další věcí, byť zřejmě dočasnou, je absence navigačního software. Mne osobně to nevadí protože mám v autě “velkou” navigaci, ale z pohledu potenciálního kupce je to mínus pro Android – zvlášť když před necelým měsícem Nokia uvolnila navigační software zdarma pro drtivou většinu svých smartphonů. Pro Android samozřejmě placené aplikace pro navigaci existují, ale “zdarma” je cena, která se poráží těžko.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/www/awe/blog/wordpress/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ERROR: si-captcha.php plugin says GD image support not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why GD image support is not enabled for PHP.

ERROR: si-captcha.php plugin says imagepng function not detected in PHP!

Contact your web host and ask them why imagepng function is not enabled for PHP.